Gezonde leefstijl tijdens de vakantie

Een gezonde leefstijl behouden en zelfs misschien wel afvallen tijdens vakantie? Het lijkt haast onmogelijk voor velen. De volgende tips kunnen wellicht helpen:

1. Houd maat; bier, wijn, ijs op het terras, een buffet in het hotel.. Allemaal verleidingen. Blijf niet eten als je vol zit.

2. Eet langzaam; het duurt een tijd voor je lichaam doorheeft dat het te vol zit.

3. Regelmaat; Probeer jezelf zoveel mogelijk te houden aan je normale ritme van drie keer per dag eten: ontbijt, lunch en diner.

4.Beweeg; de vakantie ga je misschien niet naar de sportschool en fiets je niet naar je werk, maar er zijn genoeg andere manieren om actief bezig te zijn. Een mooie wandeling of fietstocht, dansen in de campingdisco of op dat leuke zomerfestival.

5 Ontbijt zo gezond mogelijk: Zorg dat je zo gezond mogelijk ontbijt. Vaak heb je hier zelf nog wel wat invloed op.
Eet niet elke dag (ongezonde) broodjes zoals een croissant en kijk in plaats daarvan of je bijvoorbeeld havermout kunt eten. Zit je op de camping of in een appartement? Neem dan havermout van huis mee. Neem ook altijd 1 of 2 stuks fruit. Is er geen havermout? Kies dan voor roerei en kijk of je er wat groente bij kunt nemen.

6 Zorg voor gezonde snacks; Probeer als je onderweg bent steeds wat gezonde snacks bij je te hebben. Neem bijvoorbeeld een gekookt ei mee en een zakje rauwe, ongebrande noten.

7 Vermijd pizza’s, croissants en stokbrood; Probeer als lunch zoveel mogelijk gevulde salades te eten en vermijd zo veel mogelijk pizza’s en brood dergelijke. Die zorgen voor pieken in je bloedsuikerspiegel en je wordt er sloom van. Vrijwel overal kun je tegenwoordig een salade bestellen, pak deze kans!

8 Drink veel water; Zorg dat je de hele dag door goed gehydrateerd blijft. Begin je dag met twee glazen water en drink voor elke maaltijd een glas water. Vermijd ook frisdranken, fruitsappen en energiedrankjes. 

ijsjes eten tijdens vakantie